Thomas Cook Airlines får otte nye fly

Nordens største charterflyselskab udskifter seks af sine A321-fly og to A320-fly. Moderselskabet Thomas Cook Group har i første omgang bestilt 12 A321-fly hos Airbus til levering frem til 2014. De nye fly koster i snit 532 mio. kroner stykket.

 

”Sideløbende med købet af de 12 fly skal der indgås leasingaftaler om udskiftning af gruppens øvrige 59 kortdistancefly. Flere af disse leveres tidligere end de købte fly. Det gør det muligt, at vi allerede i 2013 kan modtage de første fire af otte nye A321-fly,” siger adm. direktør Torben Østergaard fra Thomas Cook Airlines Scandinavia. Selskabet har ca. 1.000 ansatte og hovedkontor i Københavns Lufthavn.

 

De nye Airbus-fly installeres med de såkaldte ”sharklets” – også kendt som ”winglets.”
”Denne vingekonstruktion med opadvendte vingetipper betyder en brændstofbesparelse på 3,5 pct. Samtidig reduceres CO2-udledningen med 700 tons pr. fly. Med lavere udgifter til vedligeholdelse af de nye fly giver besparelsen på brændstof en bedre driftsøkonomi end på de fly, vi har i dag,” siger Torben Østergaard. 

 

De nye fly får 211 nyudviklede stole. Konstruktionen af dem gør, at gæsterne får fem-seks centimeter ekstra benplads.

 

Hele Thomas Cook Group har i dag 93 fly. Senere på året tages stilling til hvilken flytype, der skal erstatte gruppens langdistancefly. I dag benytter Thomas Cook Airlines Scandinavia Airbus 330-200 og Airbus 330-300.

 

Thomas Cook Airlines Scandinavia er Nordens største charterflyselskab med ca. 2,2 millioner gæster om året. Det danskregistrerede selskab flyver fra Norden til ferierejsemål i Europa, Østen, Afrika og Caribien.

 

Flyselskabet er en del af den nordiske rejsekoncern Thomas Cook Northern Europe, der i Norden også tæller rejsearrangører som Ving i Sverige og Norge, Tjäreborg i Finland og Spies i Danmark. Den nordiske del er ejet af Thomas Cook Group, der er noteret på Børsen i London. Gruppen har en årsomsætning på ca. 8,9 milliarder britiske pund, ca. 30.000 ansatte og 22,5 millioner årlige gæster.

 

Skrevet af redaktionen