Thomas Cook Airlines flyver strandede passagerer hjem

I dag henter Nordens største passagerfly, en Airbus 330-300 med plads til over 400 gæster, i Antalya nogle af de sidste gæster fra Tyrkiet Eksperten.

I dag henter Nordens største passagerfly, en Airbus 330-300 med plads til over 400 gæster, i Antalya nogle af de sidste gæster fra Tyrkiet Eksperten.

REJSEBUREAUKRAK: Thomas Cook Airlines’ sender i dag Nordens største passagerfly til Tyrkiet, hvor det i eftermiddag lander i Billund og København med 400 gæster fra Tyrkiet Eksperten.

Rejsegarantifonden og konkursboet arbejdede i weekenden på at få alle Scanway/Tyrkiet Ekspertens gæster i Tyrkiet og Gran Canaria hjem på de oprindeligt planlagte tidspunkter. Flere kom hjem i weekenden, flere følger i dag. Gæster med senere hjemrejsetidspunkter vil blive orienteret af Tyrkiet Ekspertens guider, oplyser Rejsegarantifonden.

Bl.a. er Thomas Cook Airlines Scandinavia chartret til at hente over 400 passagerer hjem fra Alanya i Tyrkiet i dag.

Herom siger kommunikationschef i Spies, Torben Andersen: ”Når danske ferierejsende kommer i klemme i udlandet på grund af f.eks. naturkatastrofer, politiske uroligheder eller konkurser, er der nærmest tradition for, at Nordens største passagerfly fra Spies’ flyselskab, en Airbus 330-300, sendes af sted for at hjælpe de nødstedte hjem.”

Det sker også i dag, mandag, hvor flyet fra Thomas Cook Airlines Scandinavia kort før middag lander i Antalya i Tyrkiet for på en gang at hente ca. 400 konkursramte gæster fra Scanway/Tyrkiet Eksperten.

Halvdelen af gæsterne bliver mandag sat af i Billund (kl. 16) og den anden halvdel i København (kl. 17.30)

”Spies bruger ofte A330-flyet til flyvninger til Thailand, men ellers er flyet for stort til det danske marked. Derfor hentes det fra Stockholm til Tyrkiet. Det store fly fungerede første gang som evakueringsfly for danske rejsearrangører efter tsunamien i 2004, hvor det allerede samme dag, som tsunamien ramte, landede i Phuket og fik de første danskere evakueret,” siger Torben Andersen og tilføjer:

”Senest viste flyet sit værd i august i år, hvor det hentede over 400 gæster og rejseledere fra en række rejsearrangører fra det politisk urolige Egypten.”

Torben Andersen glæder sig over, at danske rejsearrangører kan hjælpe hinanden og dermed danskerne, når noget uventet sker.

”Vores Airbus-fly har en passagerkapacitet, der svarer til tre almindelige passagerfly. I sommersæsonen råder vi over tre fly af denne type, men i denne situation har det kun været nødvendigt at sende et fly af sted for at hente over 30 pct. af de konkursramte gæster,” siger han.