Tjæreborg ophører med at eksistere

Charterbureauerne Spies og Tjæreborg slås nu endegyldigt sammen med navnet Spies som det fortsættende. Dermed forsvinder navnet Tjæreborg.

 

”Tiden er nu inde til, at vi følger almindelig dansk sund fornuft og slår de to selskaber sammen til ét – nemlig Spies, der er vores største varemærke og har den største kendskabsgrad. Det kræver tid og ressourcer at vedligeholde to varemærker. Der skal to kataloger til, to websites og to af alt muligt andet. Det er ligesom at gå fra at være kærester til at blive gift og flytte sammen. Der er ingen grund til at have det dobbelte af det hele – når man alligevel gør alting sammen, siger Bjarne Hornbek, der er direktør i ejerselskabet, MyTravel Denmark A/S.

 

Hornbek påpeger, at der i dag kun er lille forskel på Tjæreborg Rejser og Spies: ”Det er de samme danskere, som de samme sælgere sælger de samme rejser til. Gæsterne rejser med de samme fly til de samme destinationer, og bliver hjulpet af de samme guider. Fremover kan vi i stedet fokusere på et eneste varemærke – nemlig det nye Spies. Vi siger farvel til Tjæreborg som logo – men vi beholder alt det, logoet står for – og gæsterne”, siger Bjarne Hornbek i en pressemeddelelse.

 

Ifølge MyTravel bliver Spies dermed Danmarks største rejsearrangør af udlandsrejser, med ca. 285.000 gæster på årsbasis.

Skrevet af Christian Peschardt