Tjæreborg-præstens arvinger har rejsebranchens største formue

MBA’en Ole Egholm har netop udgivet sin 13. analyse på lige så mange år af økonomien i Danmarks største rejsebureauer. I årets udgave analyseres de 181 største rejsebureauer. Endda mere miljøvenligt end før – nu skrives der nemlig på begge sider i den 140 sider store rapport, der må være et ”must” for alle, der vil have tusindvis af nøgletal mm. om de danske rejsebureauer.

 

Et af de kuriøse afsnit omhandler branchens 10 rigeste. ”I Danmark har vi ikke adgang til personers privatøkonomi, derfor er listen primært udarbejdet ud fra formuen i personernes moderselskaber,” siger Ole Egholm til Take Off.

 

Øverst på millionærlisten er Ejlif Krogagers Fond. Pastor Krogager oprettede Tjæreborg Rejser og Club La Santa. Fonden, der sidste år havde formue på 604 millioner kr., driver i dag Club La Santa på Lanzarote.

 

Nr. 2 er japanske Fujio Ota, ejer af incomingbureauet Tumlare, og god for 97 mio. kr.

 

Nr. 3 er udlandsdanskeren Peer Bjørck, god for 91 mio. kr. efter sit salg af erhvervsrejsebureauet Vejle Rejser.

 

De øvrige på Ole Egholms top-10 liste over de rigeste er:

 

Ditlev Wedell-Wedellsborg, 88 mio. kr. (medejer af Profil Rejser)

 

Kurt Kvorning, 85 mio. kr. (ejer af Euro Travel)

 

Per Falk Lauritsen, 79 mio. kr. (Falk Lauritsen Rejser)

 

Jytte Thomsen, 62 mio. kr. (enke efter tidligere medejer af Bravo Tours)

 

Mogens Andersen, 54 mio. kr. (ejer af Gislev Rejser)

 

Christian Kvorning (søn af Kurt Kvorning), 50 mio. kr. (fra salget af Hannibal Travel Group)

 

Jørgen Løye, 45 mio. kr. (stifter af Krone Rejser)

 

”Eilif Krogagers Fonds formue på 604 mio. kr. er bygget op om formuen fra salget af Tjæreborg til Spies i 1989. Nu driver Eilif Krogagers Fond Club La Santa med rejsebureauer i Danmark, England og Tyskland. Fælles for 9 ud af 10 på listen er, at de har tjent pengene ved at sælge deres rejsebureau. De fleste er ude af rejsebranchen, men Ditlev Wedell-Wedellsborg ejer stadig en del af Profil Rejser og VIA Travel. Kurt Kvorning har majoriteten af Euro Travel, der netop har købt Check Point Travel,” siger Ole Egholm og tilføjer:

 

”Jørgen Løye solgte Krone Rejser i 2003. Jytte Thomsen arvede efter afdøde Arne Thomsen, der tjente ca. 50 mio. kr. på salget af sin tredjedel af Bravo Tours.”
 
”Fujio Ota, Peer Bjørck og Christian Kvorning bor i udlandet. Fujio Ota i Japan, Peer Bjørck i Schweiz og Christian Kvorning i USA. Mogens Andersen er eneste på millionærlistens Top 10 som stadig er direktør og ejer af sin virksomhed, det meget veldrevne Gislev Rejser,” tilføjer Ole Egholm.
 
Ole Egholms analyse til 3.200 kr. plus moms kan bestilles med mail til: ole@danskbrancheanalyse.dk

Skrevet af Henrik Baumgarten