To store konsortier skal bygge Femern-forbindelsen

Fehmarn-foto-Femern-ASDet statsejede danske Femern A/S har nu udpeget hvilke virksomheder, som får muligheden for at bygge Femern-forbindelsen.

To tunge europæiske konsortier er udpeget, og nu venter forhandlinger om vilkårene i kontrakten, eftersom det er en forudsætning for hele projektet, at det bliver godkendt af de tyske myndigheder.

Det konsortium, der har vundet opgaven med at bygge selve sænketunnelen og tunnelfabrikken, samt portaler og ramper, hedder Femern Link Contractors. I det indgår bl.a. det franske entreprenørselskab Vinci Construction Grands Projets, det danske selskab Per Aarsleff, samt en række andre franske, tyske, hollandske og belgiske virksomheder. Rådgiver er danske Cowi.

Det andet konsortium går under navnet Femern Belt Contractors og har vundet opgaven med gravearbejderne. Bland de hollandske og tyske selskaber, som indgår, nævnes bl.a. hollandske opmudringsselskab Boskalis International, de tyske entreprenørselskaber Hochtief Solutions og Ed. Züblin. Danske Sweco er rådgiver, skriver News Øresund.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.