To store konsortier skal bygge Femern-forbindelsen

Fehmarn-foto-Femern-ASDet statsejede danske Femern A/S har nu udpeget hvilke virksomheder, som får muligheden for at bygge Femern-forbindelsen.

To tunge europæiske konsortier er udpeget, og nu venter forhandlinger om vilkårene i kontrakten, eftersom det er en forudsætning for hele projektet, at det bliver godkendt af de tyske myndigheder.

Det konsortium, der har vundet opgaven med at bygge selve sænketunnelen og tunnelfabrikken, samt portaler og ramper, hedder Femern Link Contractors. I det indgår bl.a. det franske entreprenørselskab Vinci Construction Grands Projets, det danske selskab Per Aarsleff, samt en række andre franske, tyske, hollandske og belgiske virksomheder. Rådgiver er danske Cowi.

Det andet konsortium går under navnet Femern Belt Contractors og har vundet opgaven med gravearbejderne. Bland de hollandske og tyske selskaber, som indgår, nævnes bl.a. hollandske opmudringsselskab Boskalis International, de tyske entreprenørselskaber Hochtief Solutions og Ed. Züblin. Danske Sweco er rådgiver, skriver News Øresund.