Tøbrud for turismen

Susanne Nordenbæk.

Susanne Nordenbæk.

Planloven har de seneste 25 år sinket udviklingen af turismen i de kystnære byer. Sagsgangene har været langsomme og ugennemsigtige. Samtidig har gebyrerne været høje, hvilket har gjort livet surt for de lokale erhvervsdrivende.

Med dagens brede politiske aftale er der opnået et tiltrængt tøbrud, som åbner for, at kystnære byer, landskaber og kyster kan gøres mere attraktive – uden at det går ud over naturen, mener Dansk Erhverv.

”Turismen skaber arbejdspladser – også i områder, hvor det ellers kan være svært. Danmark har et stort potentiale, men vi har været vidne til, at nabolandene har formået at forny sig, mens vi har stået i stampe. Aftalen her er meget positiv, fordi vi nu får bedre mulighed for at gøre Danmark mere attraktiv for turisterne,” siger Susanne Nordenbæk, fagchef for turisme og oplevelsesøkonomi .

Blandt vigtige elementer er mindre statslig indblanding og mere kommunal autonomi: ”Det er meget positivt. Vi har medlemmer, der har ventet i årevis på at få afgørelse om de må få en højere flagstang. Vi har tillid til, at kommunerne kan træffe fornuftige beslutninger, hvor naturbeskyttelse og -benyttelse kan gå hånd i hånd,” siger Susanne Nordenbæk.

Dansk Erhverv havde ønsket, at man i højere grad havde fået opbakning til regeringens oprindelige og mere ambitiøse forslag:

Dansk Erhverv opfordrer til, at man hurtigst muligt når videre i vedtagelsen af de op til 15 forsøgsprojekter, som ikke blev en del af den politiske aftale i denne omgang, så gennemførelsen af projekterne kan gå i gang snart.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.