Tog-entusiaster til Schweiz

Sidste år havde bjergbanen over 750.000 besøgende, som nød den berømte togrejse gennem bjergene  Eiger og Mönch til toppen i 3.454 meters højde, Europas højst beliggende jernbanestation. I år er det 100 år siden bjergbanen åbnede, og der ventes endnu flere besøgende. 

 

I Jungfraujoch – Toppen af Europa – kan gæsterne nyde en fabelagtig udsigt over det alpine eventyrlands is, sne og klipper. På en klar dag kan man se helt til Vogeserne i Frankrig og til Schwarzwald i Tyskland. Aletsch gletcheren, som med sine 22 kilometer er Alpernes længste, ligger her med sit udskårne Ice Palace.

 

Jungfrau Bjergbanen åbnede i 1912 Tandhjulsbanen fører sine passagerer fra Kleine Scheidegg til Jungfraujoch og syv af de ni kilometer foregår gennem tunneller i bjergene. Toget stopper fem minutter på hver af de mellemliggende stationer Eigerwand og Eismeer. Togbanen overvinder en højdeforskel på 1.400 meter på 50 minutter.

 

Det var den schweiziske erhvervsmand Adolf Guyer-Zeller, der fik idéen til banen i 1893 og fik anlægget sat i gang. Det meste af byggeriet skete med håndkraft og varede 16 år.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.