Træthed er en betydelig trafikrisiko

48% mener, at har kørt bil med stærkt nedsat reaktionsevne og en ud af fire har været tæt på en ulykke på grund af nedsat opmærksomhed og reaktionsevne. Træthed er den væsentligste faktor, men også børn i bilen, sms’er og kort-læsning er med til at stjæle opmærksomheden.

 

"Enhver form for distraktion øger risikoen for ulykker, og træthed bag rattet er faktisk lige så farlig som spirituskørsel," fastslår specialkonsulent i Rådet for Sikker Trafik, Pernille Ehlers.

 

23% svarer, at de har været tæt på at blive involveret i en ulykke som konsekvens af nedsat opmærksomhed og 8% har rent faktisk været involveret i et uheld eller en ulykke som følge af træthed eller distraktion.

 

En måde at undgå træthed bag rattet på er at holde hyppige pauser.

 

"Vi ved, at bilisterne gerne vil hurtigt videre, når ferien venter forude. Derfor har vi lagt os i selen for at gøre de små pauser til noget, det er værd at stoppe for, og som ikke tager tid.  Q8 har indrettet særlige beverage barer med god kaffe og andre varme og kolde drikke, og vi tilbyder sandwich, der netop er skabt til hurtige pauser," siger Jytte Wolf-Sneedorff, kommunikationschef i Q8.

 

Pernille Ehlers giver bilisterne råd med på vejen:

"Det vigtigste er at lade være med at presse sig selv eller familien for hårdt for at nå hurtigt frem. Tag hyppige pauser – kør ikke mere end to timer ad gangen. Et powernap på 15-30 minutter er effektivt til at bekæmpe træthed, hvis der ikke venter en alt for lang køretur bagefter. Benyt eventuelt pausen til at skifte chauffør og sørg for at få sund mad og drikke. Junkfood, slik og sodavand gør bare én mere sløv. Telefonopkald, sms’er og kortlæsning bør altid være overladt til en anden end føreren, og kørsel om natten bør så vidt muligt undgås. Det er langt bedre og mere sikkert at få en god nats søvn."

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.