Tradition og fornyelse

Danske charterturister holder fast i de kendte ferierejsemål, men kræver også nye destinationer. Mallorca holder positionen som det foretrukne feriested og har suverænt førstepladsen på Bravo Tours’ Top 15 over solgte sommerferierejser i 2013 – et godt stykke foran Kreta og Alanya som nærmeste forfølgere. På de næste pladser kommer Rhodos og Azorerne.

Fire græske øer er med i Top 10. Det er Rhodos, Kreta, Santorini og Zakynthos. På disse øer er hyggen og det kulturelle ofte lige så populært som strandene.

”Det lyder, som om charterrejserne kan sælge sig selv, fordi danskere er traditionsbundne. Men så nemt er det ikke. Mallorca er et godt eksempel. Øen har været tæt på at miste sin popularitet et par gange, men renoveringer og højere serviceniveau har sendt øen tilbage på toppen”, siger adm. direktør, Peder Hornshøj.

”Men mange ønsker helt nye ferierejsemål og her ligger den store udfordring. Der findes ikke mange turistegnede steder, som ikke allerede er populære rejsemål. Når det endelig lykkes at finde noget uopdyrket, bliver stedet hurtigt populært. Vi oplevede stor succes, da vi i 2004 tog Azorerne på programmet. Flere end 100.000 danskere har rejst med Bravo Tours til øerne”, siger Peder Hornshøj.

Den lille græske ø Zakynthos er et andet eksempel på et nu godt etableret feriemål, og det næste bliver spanske Costa de Almería, spår han.

”Vi fornemmer et behov for fornyelse på det spanske marked. Det er mange, mange år siden, nogen rejsearrangør har kunnet præsentere et nyt spansk rejsemål, så der er virkelig noget at glæde sig til”, siger Peder Hornshøj.

Top 15 for sommeren 2013: Mallorca, Kreta, Alanya, Rhodos, Azorerne, Almeira, Algarve, Costa del Sol, Zakynthos, Santorini, Tunesien, Bodrum, Marmaris, Thailand og Bali.

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.