Transportminister vil støtte Norwegian

Transportminister Ole Birk Olesen.

Norwegian vil åbne 10 nye ruter fra Københavns Lufthavn til Asien, men først skal de nuværende overflyvningsregler laves om.

En aftale tilbage fra 1954 siger nemlig, at det i Norden kun er SAS og Finnair, der må overflyve russisk luftrum, og derfor skal Norwegian flyve uden om Rusland for at komme til Asien. Det ønsker flyselskabets topchef Bjørn Kjos at få ændret, og var mandag på charmeoffensiv i København, skriver tv2.dk.

”Jeg tror, alle er enige om, at der er sket noget de seneste 70 år. Aftalen trænger til at blive fornyet, så der kan komme flere ind på markedet”.

Regeringen arbejder på en ny luftfartstrategi, og her er et af målene, at flere flyselskaber skal have lov at flyve over Rusland, siger transportminister Ole Birk Olesen: ”Danmark og den danske regering har et stort ønske om, at der skal flyve flere fly fra Danmark hen over Rusland til de lande, som folk gerne vil rejse til. Så det er et ønske, vi helt deler med Norwegian og andre selskaber, der måtte ønske det”.

”Vi har et problem i forhold til, at vi ikke kan få Rusland i tale omkring det her, og det er Rusland, der skal være godkende det. Vi har presset på for at få et møde, men det er blevet aflyst fra russisk side, så nu håber vi på et nyt”.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.