Transportministre ønsker lige vilkår

flyDer skal være fair konkurrence mellem flyselskaber, som lander og letter i EUs lufthavne, mener EUs transportministre, som har givet EU-Kommissionen mandat til at forhandle luftfartsaftaler mellem EU og tredjelande.

Det gælder blandt andre Qatar, De Forenede Arabiske Emirater og Tyrkiet, som er blandt de hurtigst voksende markeder inden for luftfart og konkurrerer med europæiske luftfartsselskaber, uden at være underlagt de samme regler om miljøkrav, passagerrettigheder og beskatning af brændstof, skriver dr.dk.

Transportminister Hans Christian Schmidt: ”Der er mange flyselskaber, som gerne vil flyve til EU, men konkurrencen med de europæiske selskaber skal ske på lige vilkår. Det får vi kun, hvis vi har fælles regler”.

Ministeren håber også, at aftaler vil gavne de ansatte: ”De ansatte skal have sikkerhed for, i hvilket land de har ret til sociale ydelser, og hvor de er sikret mod sygdom”.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.