Travleste juni i CPH’s historie

LUFTFART: Københavns Lufthavn havde sidste måned 2.773.508 rejsende, en stigning på 0,6 pct. sammenlignet med juni sidste år. I årets første halvdel har lufthavnen haft 14 mio. passagerer – en vækst på over 300.000 i forhold til sidste år. Stort fald til Tyrkiet.

Juni i år havde fem rejsedage med over 100.000 passagerer i lufthavnen, 30. juni var der flest med 103.926. Med de over 2,7 mio. rejsende blev det den travleste juni i lufthavnens historie, oplyses det.

“Der var tryk på i terminalerne i juni. Oven i det er vi jo i gang med en række byggeprojekter, f.eks. fordoblingen af sikkerhedskontrollen. Men det til trods var den gennemsnitlige ventetid på den travleste dag, 30. juni, under fem minutter,” siger lufthavnsdirektør Thomas Woldbye.

De 10 største destinationer fra Københavns Lufthavn var sidste måned London-lufthavnene med næsten 200.000 rejsende, fulgt af Oslo, Stockholm, Amsterdam, Helsinki, Paris, Aalborg, Berlin, Keflavik (Island) og Frankfurt med knap 60.000.

Op til 50 pct. fald til Tyrkiet

Den største fremgang i procenter sidste måned på Top 10 var Helsinki med en stigning på 10,3 pct., mens største procentvise fald i juni i år sammenlignet med juni sidste år var Frankfurt med 8,5 pct. færre rejsende.

De typiske sommerferierejsemål var i juni ikke store nok til at nå Top 10-listen i Københavns Lufthavn. Men, noterer lufthavnen, der er fremgang på ruterne til Athen og spanske rejsemål som Mallorca, Malaga og Barcelona på 10-15 pct. – og tilbagegang til tyrkiske destinationer som Bodrum, Istanbul og Alanya på 15-50 pct.

x

Læs Også

Flere restauranter til lufthavnen

Til sommer er Københavns Lufthavn klar med udvidelse af Terminal 2 med 25 nye butikker og restauranter.

Rekordår for London Gatwick

London Gatwick kom ud af 2017 efter sin travleste december nogensinde, da 3,2 millioner passagerer benyttede lufthavnen, hvilket var en stigning på 1,5 procent i forhold til december 2916.

Officielt: Airbus lufter stop for A380

Airbus har svært ved at sælge dobbeltdækkerflyet. Nu antyder topdirektør, at produktionen måske indstilles.

Ny passagerrekord i München

Tysklands næststørste lufthavn rundede sidste år 44,6 millioner passagerer.

Alsie Express får seat-only til udlandet

Det danske flyselskab vil i sommersæsonen sælge billetter til sydeuropæisk land – og får ny indenrigsrute.

AirBaltic lander ny passagerrekord

Det lettiske flyselskab airBaltic havde sidste år fremgang i passagertallet på 22 procent.