Travleste juni i CPH’s historie

2

LUFTFART: Københavns Lufthavn havde sidste måned 2.773.508 rejsende, en stigning på 0,6 pct. sammenlignet med juni sidste år. I årets første halvdel har lufthavnen haft 14 mio. passagerer – en vækst på over 300.000 i forhold til sidste år. Stort fald til Tyrkiet.

Juni i år havde fem rejsedage med over 100.000 passagerer i lufthavnen, 30. juni var der flest med 103.926. Med de over 2,7 mio. rejsende blev det den travleste juni i lufthavnens historie, oplyses det.

“Der var tryk på i terminalerne i juni. Oven i det er vi jo i gang med en række byggeprojekter, f.eks. fordoblingen af sikkerhedskontrollen. Men det til trods var den gennemsnitlige ventetid på den travleste dag, 30. juni, under fem minutter,” siger lufthavnsdirektør Thomas Woldbye.

De 10 største destinationer fra Københavns Lufthavn var sidste måned London-lufthavnene med næsten 200.000 rejsende, fulgt af Oslo, Stockholm, Amsterdam, Helsinki, Paris, Aalborg, Berlin, Keflavik (Island) og Frankfurt med knap 60.000.

Op til 50 pct. fald til Tyrkiet

Den største fremgang i procenter sidste måned på Top 10 var Helsinki med en stigning på 10,3 pct., mens største procentvise fald i juni i år sammenlignet med juni sidste år var Frankfurt med 8,5 pct. færre rejsende.

De typiske sommerferierejsemål var i juni ikke store nok til at nå Top 10-listen i Københavns Lufthavn. Men, noterer lufthavnen, der er fremgang på ruterne til Athen og spanske rejsemål som Mallorca, Malaga og Barcelona på 10-15 pct. – og tilbagegang til tyrkiske destinationer som Bodrum, Istanbul og Alanya på 15-50 pct.

Skriv en kommentar

2 Comments on "Travleste juni i CPH’s historie"

Notify of
avatar
Ole K
Ole K

CPH s arrogante ledelse nægter at indse at væksten i antal rejsende er ved at gå i stå. Først og fremmest pga alt for høje afgifter på flytrafiken.
Derudover er det typisk at man fremhæver en gennemsnitlig ventetid ved security på ” under 5 minutter” Det kan jo ikke bruges til noget som helst.
At man bygger security dobbelt så stor betyder mindre, når halvdelen er sporene er lukkede, som det oftest er tilfældet idag

Mikael
Mikael
Jeg hæfter mig også ved at de kostbare, nye selvbetjeningsgates ved paskontrollen næsten altid har lukket, når jeg rejser som den typiske forretningsmand: Ud morgen, hjem aften. Det er så typisk dansk, at man får lyst til at skrige. Securitys største problem oplever jeg er det visuelle. Uanset hvornår man kommer, ser det ud som om det klodser til, fordi alle uden Fast Track skal ind på en small kø for at komme hen til indgangen på midten. Når jeg skal den vej, føler jeg også, at det går helt i stå, selv om det faktisk afvikles i et rimeligt… Read more »
wpDiscuz