Travleste juni i CPH’s historie

LUFTFART: Københavns Lufthavn havde sidste måned 2.773.508 rejsende, en stigning på 0,6 pct. sammenlignet med juni sidste år. I årets første halvdel har lufthavnen haft 14 mio. passagerer – en vækst på over 300.000 i forhold til sidste år. Stort fald til Tyrkiet.

Juni i år havde fem rejsedage med over 100.000 passagerer i lufthavnen, 30. juni var der flest med 103.926. Med de over 2,7 mio. rejsende blev det den travleste juni i lufthavnens historie, oplyses det.

“Der var tryk på i terminalerne i juni. Oven i det er vi jo i gang med en række byggeprojekter, f.eks. fordoblingen af sikkerhedskontrollen. Men det til trods var den gennemsnitlige ventetid på den travleste dag, 30. juni, under fem minutter,” siger lufthavnsdirektør Thomas Woldbye.

De 10 største destinationer fra Københavns Lufthavn var sidste måned London-lufthavnene med næsten 200.000 rejsende, fulgt af Oslo, Stockholm, Amsterdam, Helsinki, Paris, Aalborg, Berlin, Keflavik (Island) og Frankfurt med knap 60.000.

Op til 50 pct. fald til Tyrkiet

Den største fremgang i procenter sidste måned på Top 10 var Helsinki med en stigning på 10,3 pct., mens største procentvise fald i juni i år sammenlignet med juni sidste år var Frankfurt med 8,5 pct. færre rejsende.

De typiske sommerferierejsemål var i juni ikke store nok til at nå Top 10-listen i Københavns Lufthavn. Men, noterer lufthavnen, der er fremgang på ruterne til Athen og spanske rejsemål som Mallorca, Malaga og Barcelona på 10-15 pct. – og tilbagegang til tyrkiske destinationer som Bodrum, Istanbul og Alanya på 15-50 pct.

x

Læs Også

Stewardesser får lov til at gå i bukser

De 7.000 kvindelige kabineansatte hos Cathay Pacific slipper for krav om at gå i uniformsnederdele. Det skyldes også, siger fagforening, #MeToo-bevægelsen på sociale medier mod seksuelle krænkelser af kvinder.

Air New Zealand får hidtil længste rute

Med en flyvetid på 16 timer åbner Star Alliance-medlemmet i november ny direkte rute til en af verdens største lufthavne. Som led i aftalen øger amerikansk flyselskab på New Zealand.

Lufthansa med tre nye A380-ruter fra München

Lufthansa har flyttet fem af sine 14 Airbus A380 til München, hvorfra de skal dække det stigende behov for langdistanceflyvninger.

Flyselskab klar med flyvende smølfer

Brussels Airlines har netop præsenteret endnu et fly med en særbemaling - en hyldest til den belgiske tegneserie Smølferne, der i år fejrer 60 års fødselsdag.

BA, Lufthansa og Air France størst på USA fra Europa

Antallet ombordstegne passagerer på internationale flyvninger fra USA blev sidste år i alt 223,4 millioner – der var 5 udenlandske flyselskaber på Top 10.

Flyselskaber drøftede kampen om kunderne

Rejsebureauer med et simpelt produkt vil dø. Omvendt har rejsebureauer en kontakt til kunden, flyselskabet ikke har, lød det, da ekspertpanel debatterede fremtidens luftfart på møde i København.