Tre nye Michelin-restauranter

Michelin_MainCities_2014I dag er Michelin-stjernerne fordelt over de nordiske restauranter ved den toneangivende gourmetguides offentliggørelse i Stockholm.

Restauranterne Clou, Marchal og Studio i København har hver modtaget en af de eftertragtede stjerner, mens Københavns ældste Michelin-restaurant, Kong Hans Kælder, mister sin stjerne samtidig med, at køkkenchefen Thomas Rode Andersen har meddelt, at han træder tilbage. Både Noma og Geranium har fortsat to stjerner.

De nye ’stjernedrys’ betyder, at de københavnske restauranter sammenlagt er hædret med 17 Michelin-stjerner.

”Det er jo helt fantastisk, at vi kan blive ved med at overgå os selv og sætte nye rekorder. Et stort tillykke til alle dem, der hver dag knokler for at give gæsterne en gourmetoplevelse i særklasse. Det her er et helt fortjent skulderklap til det gastronomiske miljø herhjemme, som trods kriseårene har formået at holde et meget højt niveau”, siger Katia K. Østergaard, adm. direktør i Horesta.

Fra 2015 vil Michelin udgive en selvstændig nordisk guide, og dermed får provinsens restauranter mulighed for at blive hædret.

”Vi har igennem flere år kæmpet for at få Michelin til at vise interesse for restauranterne uden for København, og med en nordisk guide vil vi få endnu bedre chancer for at tiltrække flere gastroturister til landet, siger Katia K. Østergaard.

”De udenlandske gæster kommer ikke kun hertil for at spise på Noma. Når de er her, prøver de flere restauranter og jo større bredde, vi kan fremvise, jo flere kan vi tiltrække”, slutter Katia K. Østergaard.. Nyheden om, at Michelin nu også vil lave en bredere nordisk guide, vil give et markant boost til restaurationsbranchen, men også til turismen, detailhandlen og transportbranchen i hele Danmark, vurderer Dansk Erhverv.

”Dansk gastronomi er blevet en styrkeposition, som er med til at skabe vækst i Danmark – også uden for restauranterhvervet, fordi en stor del af omsætningen havner i andre erhverv som hoteller, detailhandel og transport, så der er mange gode grunde til at være glade for dagens mange stjerner til de storkøbenhavnske gourmetrestauranter,” siger chefkonsulent Susanne Nordenbæk.

”Jeg tror, det er svært at overvurdere betydningen af en ny nordisk guide. Den vil for alvor gøre provinsens mange store gourmetoplevelser synlige for et internationalt publikum, og det vil tiltrække flere højtforbrugende gastroturister til hele Danmark. En kæmpe gevinst for os som gourmet-nation,” siger hun.