Tre selskaber i tæt samarbejde

De søger nu anti-trust immunitet ved USAs Department of Transportation for at kunne indgå fælles aftaler omkring de transatlantiske flyvninger og et udvidet globalt samarbejde.

De tre Oneworld medlenner vil opnå forbedrede fartplaner, samarbejde om forbindelser og styrke selskabernes frequent flyer fordele. Også Oneworld medlemmerne Finnair og Royal Jordanian indgår i anti-trust ansøgningen.

Som et argument for godkendelse anfører BA og AA at seks selskaber fra SkyTeam alliancen og ni selskaber fra Star Alliancen har opnået en sådan immunitet.

Virgin Atlantics grundlægger sir Richard Branson lobbier kraftigt imod samarbejdet og hævder, at det vil medføre stærkt formindsket konkurrence over Nordatlanten. Samarbejdet vil medføre en gruppe, som betjener 443 destinationer i 106 lande med mere end 6.200 daglige afgange.

 

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.