Trelleborgs besøgstal stiger stærkt

trelleborgHarald Blåtands ringborg ved Slagelse er blevet en ’publikumsbasker’, som i 2014 satte besøgstallet i vejret med 50% og dermed satte besøgsrekord.

Trelleborg lukkede for sæsonen den 2. november, og da havde 44.215 gæster besøgt det betydelige borganlæg fra vikingetiden.

Besøgstallet kommer dog ikke bag på leder af Trelleborg Anne-Christine Larsen: ”Allerede sidst i juli passerede vi sidste års samlede besøgstal, så jeg har haft på fornemmelsen, at vi var på vej mod noget stort. Vi har haft et godt program, sommeren har været fantastisk, og vi haft gratis adgang med undtagelse af vikingefestivalen, og dét har gavnet besøgstallet”.

Det er som led i sammenlægningen med Nationalmuseet, at der er indført gratis adgang. Desuden er markedsføringen øget takket være samarbejdet mellem Nationalmuseet og Slagelse Kommunes projekt Ny Trelleborg.

”Hvis Trelleborg kommer på Unescos liste over verdenskulturarv, er jeg sikker på, at vi når over 50.000 besøgende årligt, siger hun.

Unesco træffer sin afgørelse i 2015, hvor Trelleborg åbner den 1. april med fokus på mad og mennesker, hvor publikum både kan smage vikingemad og selv prøve at lave det helt fra bunden. Der planlægges også en sommerskole for børn, som forhåbentlig når at komme med på programmet næste år.

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.