Geranium – Danmarks eneste restaurant med tre Michelin-stjerner – har fået en sur smiley af Fødevarekontrollen fordi der blev målt for høje temperaturer i nogle af restaurantens kølebokse.
I de for varme bokse blev der opbevaret ferske skaldyr som østers, krebsehaler og kammuslinger. Desuden
Modtog Geranium kritik af grønne og hvide plamager flere steder i kølerum.
Kokken Rasmus Kofoed, der er medejer af restauranten, ærgrer sig, men mener, at der er tale om en overdrivelse: ”Vi er kede af, at det er sket. Jeg har et personligt ansvar, men vi er ikke enige i de betragtninger, der er i Fødevarekontrollens rapport. Den er alt for voldsomt formuleret”, siger han ifølge jyllands-posten.dk.
Han erkender dog, at man ’måske har sovet lidt’, da man ikke reagerede på meldinger fra systemet eSmiley, der måler temperaturer i køleboksene. Han siger samtidig, at fisk og skaldyr altid er opbevaret på is uanset temperaturen i køleboksen.
Med den sure smiley følger også en bøde på 20.000 kroner. Geranium har klaget over Fødevarekontrollens konklusioner om varme kølerum og snavsede plamager i køleboksen.