Trestjernet Michelin-restaurant får sur smiley

Køkkenchef og medejer Rasmus Kofoed.

Køkkenchef og medejer Rasmus Kofoed.

Geranium – Danmarks eneste restaurant med tre Michelin-stjerner – har fået en sur smiley af Fødevarekontrollen fordi der blev målt for høje temperaturer i nogle af restaurantens kølebokse.

I de for varme bokse blev der opbevaret ferske skaldyr som østers, krebsehaler og kammuslinger. Desuden

Modtog Geranium kritik af grønne og hvide plamager flere steder i kølerum.

Kokken Rasmus Kofoed, der er medejer af restauranten, ærgrer sig, men mener, at der er tale om en overdrivelse: ”Vi er kede af, at det er sket. Jeg har et personligt ansvar, men vi er ikke enige i de betragtninger, der er i Fødevarekontrollens rapport. Den er alt for voldsomt formuleret”, siger han ifølge jyllands-posten.dk.

Han erkender dog, at man ’måske har sovet lidt’, da man ikke reagerede på meldinger fra systemet eSmiley, der måler temperaturer i køleboksene. Han siger samtidig, at fisk og skaldyr altid er opbevaret på is uanset temperaturen i køleboksen.

Med den sure smiley følger også en bøde på 20.000 kroner. Geranium har klaget over Fødevarekontrollens konklusioner om varme kølerum og snavsede plamager i køleboksen.