Triatlon festival på Fyn

triatlonTriatlon er så populært i Danmark, at Dansk Triatlon Forbund vil dedikere en hel festival til sporten. Den nye festival skal ligge på Fyn til sommer og være med til at tiltrække aktive turister.

Morten Fenger, direktør og sportschef i Dansk Triatlon Forbund: ”Vi vil lave triatlon-sportens svar på Ringe Festival, så vi kan lokke hele atletikfamilien Danmark til Fyn”.

Festivalen bliver opvarmning til 2018, hvor Fyn skal lægge vand og veje til fire verdensmesterskaber i triatlon. Men Morten Fenger håber, at festivalen gror fast.

”Vi satser på, at det bliver en tilbagevendende festival, hvor alle med interesse eller erfaring for sporten kan komme forbi”, siger han ifølge dr.dk.

På festivalen vil der være danske mesterskaber i flere forskellige triatlondiscipliner blandt andet Cross Triatlon og holdtriatlon med hold på tre til fire mand. Samtidig lokker Dansk Triatlon Forbund med sideevents som familietriatlon, en ungdomstræningslejr og træningskurser.

”Man skal kunne tage sine børn, ægtefælle eller venner med. Man kan være social, træne eller blive klogere på en messe. Der er mange muligheder”, siger Morten Fenger.

Festivalen skal foregå flere forskellige steder på Fyn. Den begynder 30. juni og varer i fire dage.