Truer Lufthansa med nye strejker

2019/08/defaultmain.jpgLUFTFART: Fagforeningen Verdi, der bl.a. organiserer hovedparten af Lufthansas kabineansatte, truer med nye strejker, hvis flyselskabet ikke fremlægger bedre lønforslag, når forhandlingerne mellem parterne genoptages i denne uge.

“Hvis Lufthansa fortsætter med at afvise at præsentere et forhandlingstilbud, der sikrer arbejdspladser og forhøjer lønningerne, kommer der flere strejker,” sagde en af Verdis topforhandlere, Christine Behle, i weekenden til Reuters.

For en uge siden nærmest lammede Verdi alle Lufthansa-flyvninger, fordi fagforeningen var utilfreds med seneste udspil fra flyselskabet til ny overenskomst. Sidste uges strejke kostede skønsmæssigt Lufthansa 100 mio. kr.

Verdi har forlangt en lønstigning på 5,2 pct. over de kommende 12 måneder og jobgaranti for sine 33.000 medlemmer blandt bl.a. Lufthansas kabine- og stationspersonale samt i Lufthansa Cargo, Lufthansa Technik, Lufthansa Systems og flykøkkenet LSG Sky Chefs.

Lufthansa stritter imod og siger, at det skal begrænse sine udgifter pga. stigende omkostninger til brændstof og konkurrence fra lavprisselskaber og bl.a. de store flyselskaber fra Den arabiske Gulf.

Piloternes fagforening, VC – Vereinigung Cockpit – oplyser, at den har bedt Lufthansa om en lønstigning på 4,6 pct. for perioden frem til udløbet af næste år.