Tunneløvelse giver vigtige erfaringer

oevelseBrændende tog og harmonikasammenstød i vejtunnelen… men det var heldigvis bare en øvelse på Øresundsbron onsdag aften.

Et tog inde i Øresundstunnelen nødbremser efter at have påkørt en antenne, som et forankørende tog har tabt. Samtidig opdager personalet, at togets undervogn brænder. Toget stopper. Passagerne ringer selv 112, og begynder at flygte gennem nøddørene ud i vejtunnelen, hvor nogle bliver påkørt af biler. I vejtunnelen sker der et harmonikasammenstød, med flere skadede og personer fastklemt i biler.

Det var scenariet for den store beredskabsøvelse, som blev gennemført natten mellem onsdag og torsdag. Formålet var først og fremmest at øve samarbejdet mellem danske og svenske redningstjenester, myndigheder og organisationer og træne det dansk-svenske beredskab. Der blev øvet samarbejde på ledelsesniveau, samt forskellige procedurer ved alarm, mobilisering og radiokommunikation.

Øvelsen omfattede 100 statister, personale fra redningstjenester og myndigheder fra begge sider af sundet, samt fra Øresundsbro Konsortiet. Alt i alt deltog 250 i øvelsen.

Evaluering af øvelsen vil først være klar i december, men øvelsesleder Jens Jespersen fra Københavns Politi havde følgende kommentar umiddelbart efter øvelsen: ”Øvelsen er gået helt efter planen, og vi er meget tilfredse. Det, som vi skal se nærmere på i evalueringen, er alarmeringsprocessen. Det har stor værdi at øve ude på forbindelsen, da det er interessenter fra to lande, som skal samarbejde, med hver deres forskellige indsatskulturer, sprogbarrierer, forskellige love og systemer”.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.