Turisme beskæftiger 277 millioner

Paris turisterEn WTTC analyse afslører en betydelig global beskæftigelse indenfor turisme, som overgår bilproduktion, minedrift og bankdrift sammenlagt, lyder det fra World Travel & Tourism Council.

Rapporten sammenligner turismen med otte andre brancher, der har en tilsvarende global bredde. Analysen tester 26 lande.

Her kommer turismen ind på en tredjeplads efter detailhandel og landbrug. Der var 277 millioner jobs i turismen i 2014, hvilket svarer til 9,4% af den globale beskæftigelse. Med 105 millioner direkte ansat, beskæftiger den syv gange så mange som bilproduktionens 14 millioner og fem gange så mange som den kemiske industri, der har 20 millioner ansatte.

Det forventes at beskæftigelsen i turisme vil stige 3,9% pr. år de kommende 10 år – en vækst, der er større end den globale økonomi, som ventes at stige med 2,9% årligt.

Med hensyn til indtjeningen, der lyder på 7.600 milliarder dollars for 2014, er det den fjerdestørste profession efter minedrift, bankvirksomhed og detailhandel.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.