Turisme er Islands største erhverv

I 2016 besøgte knap 1,8 millioner turister landet, som blot har 330.000 indbyggere. Det er en stigning på 40% i forhold til 2015, da 1,26 millioner besøgte landet, viser nye tal fra Islands Turistråd.

Væksten gælder alle årets måneder, men især december havde turistboom med 76% flere turister i 2016 end året før.

Ifølge mange islændinge startede turistboomet med asken fra vulkanen Eyjafjällajökull i 2010, som bremsede flytrafikken i store dele af luftrummet over Europa. Samtidig satte begivenheden Island på verdenskortet, og alverdens medier viste smukke naturbilleder af vulkanen og landet, skriver dr.dk.

Flere advarer imod en mulig ny nedtur, som efter krakket i 2008, da en oppustet banksektor kollapsede. En af dem er økonomiprofessor Thorolfur Matthiasson, der advarer imod, at der er ved at blive skabt en overkapacitet i turismeindustrien. På bekostning af Islands andre erhverv.

Han peger på, at de mange turister er med til at gøre Island dyrere, da den islandske krone bliver for stærk. Det kan blive for dyrt for turister at komme til landet, og så kan væksten falde.

Islands arbejdsløshed er nu omkring to procent, den årlige vækst lige over fire procent, og turismen er det største erhverv – endda større end fiskeriet.

Økonomiprofessoren mener, at landet skal have en plan for at styre turismeudviklingen, inden det går galt.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.