Turisme er Islands største indtægtskilde

Erupting_geysirIsland har oplevet et turisteventyr og venter i år million udenlandske turister- en tredobling siden 2000. Men de slider på naturen, og OECD anbefaler en plan for bæredygtig turisme.

Indtægterne fra fra turisme overgår indtægterne fra fiskeriet og er blevet den store drivkraft i landets økonomisk vækst. Samtidig kæmper Island med en gigantisk gæld.

Efter et totalt økonomisk kollaps i 2008 er Island ved at komme oven på med store vækstrater. Island er igen blandt verdens rigeste lande målt på indkomst pr. indbygger. Ifølge OECD har Island de største økonomiske fordele fra indtjening i turismen og vedvarende energi.

Sidste år steg antallet af udenlandske besøgende med 20% til 807.000 i forhold til året før. De fleste kommer fra USA og Storbritannien. Turistindustriens andel af Islands bruttonationalprodukt er steget fra 10% i 2009 til 15,4% i 2013, oplyser Islands Turistråd. Turisme stod sidste år for over en fjerdedel af den samlede valutaindtjening og udgør dermed mere end indtjeningen fra fiskeriet og aluminiumsindustrien, skriver business.dk.

OECD advarer i rapporten ’Environmental Performance Review of Iceland’ om, at de mange turister og den enorme produktion af el på vandkraftværker og geotermiske værker lægger et hårdt pres på økosystemer, natur og en infrastruktur. OECD anbefaler, at Island laver en aktionsplan for bæredygtig turisme.

Ólöf Ýrr Atladóttir, direktør for Islands turistråd siger til Iceland Review Online, at selv om turismen er det største aktiv i Islands økonomiske vækst, kan væksten i antallet af turister ikke fortsætte med samme fart.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.