Turisme har en værdi på 7.200 milliarder dollars

Argentina-Gay-Adventure-250x167World Travel & Tourism Council (WTTC) har fremlagt sin årlige rapport om den globale turisme. Den viser at turismeerhvervene tilføjede 7,2 millioner nye jobs til den globale økonomi.

Rapporten omfatter ud over de globale tal, resultater for turismens udvikling i 184 lande og 24 regioner.

WTTC præsident David Scowsill: “Trods usikkerhed i den globale økonomi og særlige udfordringer for turismen sidste år steg turismen med 3,7%, og bidrog med 9,8% af det globale bruttonationalprodukt.

“Samtidig stog turismen direkte og indirekte bag 284 millioner jobs på verdensplan i 2015, hvilket er en stigning på 7,2 millioner.

“Terrorangreb, smitsomme sygdomme, svingende valutaer og politiske udfordringer har berørt turismen nationalt eller regionalt, men globalt fastholdes de robuste vækst”.

Blandt de lande, hvor turismeindkomsten steg procentuelt mere end bruttonationalproduktet som helhed, var Island, Japan, Mexico, New Zealand, Qatar, Saudi Arabien, Thailand og Uganda.

Væksten stimuleres af en global vækst af middelklasse familier, en ældre befolkning, som rejser mere, samt øgede forbindelser mellem destinationerne, som gør rejser mere tilgængelige.

Blandt regionerne var Sydøstasien den hurtigst voksende med 7,9% fulgt af Sydasien med 7,4%. I 2016 forventes en gennemsnitlig vækst i turismen på 3,5%.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.