Turisme på rekordkurs i Aarhus

Når Aarhus i morgen, lørdag, bliver europæisk kulturhovedstad, er det også starten på et rekordår for byens turisterhverv.

”Det bliver et rekordår. Vi har været på en god vækstrejse, men der er ingen tvivl om, at vi slår alle rekorder i 2017”, siger direktør Peer H. Kristensen, Visit Aarhus ifølge avisen.dk.

Han venter, at antallet af overnatninger stiger fra godt en million i 2016 til 1,2 millioner i år. Dermed bliver antallet af overnatninger fordoblet siden 2012.

Antallet af krydstogtskibe, der anløber Aarhus, vokser fra 29 med 70.000 passagerer sidste år til 36 skibe med 90.000 passagerer i år.

”Jeg tror ikke, det kunne lade sig gøre, hvis det ikke var for kulturåret. Det er et brand, der er kendt ude i verden, og som vi har brugt til at tiltrække konferencer og krydstogtskibe”, siger Peer H. Kristensen.

Byen Liverpool var europæisk kulturhovedstad i 2008, og det har givet den engelske havneby medvind, lyder det fra direktør Claire McColgan fra organisationen Culture Liverpool: ”Byen er et helt andet sted, end før kulturbyåret. Vi har haft fremgang i antallet af turister. Vi har haft stigende investeringer i kulturlivet og i byen generelt. Det har stivet byens selvopfattelse af. Vi har en helt anden selvtillid i dag, end vi havde før”.

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.