Turismen et vigtigt eksporterhverv

Det viser tal fra VisitDenmarks nye turismesatellitregnskab, der for første gang viser turismeomsætningens betydning helt konkret i de enkelte kommuner.

 

Turister brugte 72,7 mia. kr. under besøg i Danmark i 2006. Heraf købte de udenlandske turister for 36,4 mia. kr., hvilket svarer til 4,3% af alle varer og tjenester på indtægtssiden af betalingsbalancen. Samtidig viser VisitDenmarks turismesatellitregnskab, at turismen skabte en direkte værditilvækst på 34,7 mia. kr., svarende til 2,5% af landets samlede værditilvækst. Og det resultat placerer turismen højere end fx ’Fødevare-, drikke- og tobaksindustrien’ og næsten lige så højt som ’Kemisk industri og plastindustrien’ i nationalregnskabet.

 

VisitDenmarks adm. direktør Dorte Kiilerich:

”Meget ofte opgøres vores resultater i stigende og faldende overnatningstal, men turismesatellitregnskabet viser os nøjagtigt hvor, hvordan og hvor meget værdi turismen skaber for det danske samfund”.

 

Det nye regnskab viser turismen opgjort efter de nye regions- og kommunegrænser. Dermed bliver det for første gang tydeligt, hvor meget og hvad turisterne forbruger i de forskellige dele af landet, hvilke lande gæsterne kommer fra og hvad formålet med besøget i Danmark er. Og netop disse tal er afgørende for den kommunale investeringslyst.

 

Turismesatellitregnskabet viser blandt andet, at en tredjedel af alle turisterne er forretningsrejsende og at København, som landets største turismekommune, tjener 16,3 mia. kr. på turisterne. 41% af landets samlede turismeforbrug, svarende til 29,7 mia. kr., lægges i Region Hovedstaden.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.