Turismen i udkantsdanmark svigtes

Det mener Feriehusudlejernes Brancheforening, der har haft et fald i turismen på over 10%. Foreningen tilskynder politikerne til at hæve bundfradraget for sommerhusudlejning i de kommende forhandlinger.

 

55% af alle udenlandske overnatninger er i sommerhuse, men er ramt af krisen og forringede skattevilkår. Derfor efterlyser udlejerne en håndsrækning på finansloven.

 

”Overnatninger i sommerhuse er bagud med over 10% sammenlignet med sidste år, og det koster arbejdspladser i turismeområderne i udkantsdanmark”, siger Carlos Villaro Lassen, direktør for Feriehusudlejernes Brancheforening, der repræsenterer 30.000 danske sommerhuse.

 

Foreningen mener, at bundfradraget bør hæves fra 7.000 til 25.000 kroner. Bundfradraget blev sidst reguleret i 1993. Forhøjelsen vil ifølge branchen koste statskassen 30 mio. kroner, og for den sum vil man skabe en meromsætning i turismen på 700 millioner kroner.

 

I 2008 var der over en million tyskere i danske sommerhuse, men det tal kommer til at falde i år med 100.000 færre tyske turister. Der var 516.000 danskere i lejet sommerhus sidste år, og selvom faldet for danskere bliver mindre end for tyskere, vil der være under en halv million danske gæster i 2009. Nordmænd, svenskere og hollændere udgjorde 185.000 gæster i 2008, og her er der også nedgang.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.