Turismen truet af tiggeri

Det hører til dagens orden med både aggressivt tiggeri og slagsmål på Store Torv i Århus, der er blevet fast tilholdssted for sigøjnere og hjemløse. Forretningsdrivende kan berette om situationer, hvor de har måttet komme fredelige turister til undsætning fordi de er blevet udsat for særdeles aggresivt tiggeri, skriver jp.dk.

 

Formand for Århus Cityforening Claus Bech bekræfter det stigende antal ubehagelige episoder og har sammen med borgmester Chris Wammen fået foretræde for folketingets retsudvalg med henblik at få lavet en lovændring, som giver politiet beføjelser til at give bøder til tiggere og andre, som blandt andre generer  byens turister.

 

Man har også behov for påolitipatruljer i gaderne, men politiet har kun kapacitet til at rykke ud, hvis der er akut behov. Han afviser dog, at de private vagter, der er i området, må gribe ind – det må kun politiet og han understreger at både narkomaner og andre socialt udsatte har ret til at opholde sig i byrummet.

 

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.