Turismerekord for Berlin

1280px-Cityscape_BerlinTuristtallene for Berlin har igen sat rekord med 28,7 millioner overnatninger (+6.5%) og 11,9 millioner gæster (+4.8%).

Berlins overborgmester Michael Müller: “2014 var det hidtil bedste år for turisme og kongresser i Berlin. Hovedstaden er blandt de hurtigst voksende destinationer i verden. Berlin har placeret sig som en af de tre mest søgte storbyer i Europa. Turisme er af stor betydning for Berlins økonomi og jobskabelse.”

“Internationale besøgende stod for 43,6% af overnatningerne i Berlin sidste år, hvilket er rekord”, siger Burkhard Kieker, CEO for visitBerlin. “Jubilæumsåret for Murens fald var en god mulighed for byen og dens turismeerhverv. Vi regner med, at jubilæet vil have en langtidseffekt og at besøgstallene forbliver høje”.

Udenlandske besøgende tilbragte 12,5 millioner overnatninger – en stigning på 8,1%. Antallet af udenlandske gæster steg med 5,2% til 4,5 millioner.

De fleste overnatninger fra europæiske lande kom fra Storbritannien med 1,3 millioner. (+7,8%). Også Italien (+10,4%), Holland (+8,1%), Spanien (+8,9%) og Polen (+18,2%) havde stærk vækst. Blandt landene udenfor Europa kom der flest fra USA med over en million gæster – en vækst på 10,5%. Men der var også etydelig vækst fra Golfstaterne +24,6%), Israel (+24,4%), Korea (+24,2%), Indien (+18,0%), samt fra Brasilien (+10,5%).

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.