Turismerekord i Sverige

Flere udenlandske turister besøger Sverige. Eksportværdien, målt som udenlandske besøgendes forbrug i Sverige, steg med 9,3% i 2011 og er steget med 143% siden 2000 ifølge ’Tillväxtverket’.

 

Turismen er også personaleintensiv. Siden 2000 har sektoren bidraget med 31.500 ny job, hvilket svarer til en vækst på ca. 24%. Det kan sammenlignes med den totale beskæftigelse i Sverige, som er steget med ca. 7% i samme periode. I 2011 beskæftiges omkring 162.000 personer som resultat af turismen.

 

Mellem 2000 og 2011 er turismens eksportværdi som andel af Sveriges totale eksport af varer og tjenesteydelser steget fra 3,9 til 5,7%. I 2011 var turismens eksportværdi, med 98,8 milliarder svenske kroner, ca. 45% højere end jern- og ståleksporten og mere end dobbelt så høj som værdien af den svenske personbilseksport.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.