Turismesatsning til 103 millioner kroner

Nordjylland attraktive turistpakke vil Regionsrådet, det nordjyske Vækstforum og turismesamarbejdet VisitNordjylland i fællesskab videreudvikle og markedsføre massivt i både Nordjylland, resten af Danmark og uden for landets grænser. 

Formålet er at skabe et stærkt og sammenhængende billede af Nordjylland som ferie- og rejsemål. Det er nemlig afgørende, at kræfterne samles og koordineres. På den måde kan turismeerhvervet bedst muligt bidrage til den nordjyske samfundsøkonomi, forklarer formand for VisitNordjylland Mogens Gade: 

At det kan betale sig at markedsføre Nordjylland og nordjyske oplevelser både nationalt og internationalt bekræftes af nye tal fra Danmarks Statistik. Det seneste år har især de svenske naboer atter fået øjnene op for Nordjyllands kvaliteter, og svenske gæster har haft næsten 30% flere overnatninger på de nordjyske hoteller end året før.

Bag den nye satsning står Regionsrådet som, på indstilling fra Vækstforum, investerer 13,3 mio. kr. i fælles organisering, kompetenceudvikling og markedsføring af det nordjyske turismeerhverv i 2011. Samtidig har Vækstforum i samarbejde med Regionsrådet reserveret 38,2 mio. kr. så VisitNordjylland kan fortsætte arbejdet i 2012 og 2013. Den anden halvdel af de 103 mio. kr. finansieres af private og offentlige turismeaktører. 

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.