Turist-Norge er bagefter

”Vi burde have flere gæster, og vi kunne have haft flere. Men der bruges for få ressourcer på markedsføringen. Norge er fortsat usynlig og ukendt i udlandet”, siger rejselivsekspert Per-Erik Winther fra konsulentfirmaet Horwath Consulting ifølge norske Aftenposten.

En rapport fra firmaet påpeger, at der var 24% nedgang i udenlandske overnatninger på norske hoteller i 2009 end ti år tidligere. Flere turister som tager ind på campingpladser og i hytter kompenserer dele af tabet, men ikke alt. Slutresultatet er en nedgang, og den norske nedgang for kriseåret 2009 blev langt større end hos flere andre europæiske lande.

2008 og 2009 har nedgangen været så stor, at branchen er tilbage hvor norsk rejseliv befandt sig i 1998 – målt i udlændinges overnatninger på hoteller, i hytter og på camping.

”Norge har for eksempel gjort det dårligere end Sverige, både over tid og de to seneste år. Men landene imellem er der ingen entydig trend. Vindere og tabere findes både i Nord-, Øst-, Vest- og Sydeuropa”, siger forskningsleder Tom Ylkänen ved det finske turistbureau. Han er ansvarlig for statistisk analysearbejde for den europæiske rejselivsorganisation European Travel Commission.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.