Turistattraktion forventer nye kunder

Karsten Lomholdt, til venstre, fra Lyngby-Taarbæk Kommune og formand for Baadfartsudvalget med Mads V. Olesen, adm. direktør for svenske Strömma i Danmark.

TURISME: Der er op mod 20.000 kunder om året i Baadfarten på fire søer nord for København – den nye operatør har netop startet sin nye sæson.

”Hidtil har den tidligere operatør af Baadfarten ikke registreret mange data, men vi gætter på 20.000 kunder om året samt et større miks af danskere og turister.”

Det siger den adm. direktør for svenskejede Strömma, Mads Olesen, adm. direktør for selskabet i Danmark til standby.dk

Driften af Baadfarten, der sejler på fire søer tæt på København, blev fra årsskiftet overtaget af Strömma. Den hidtidige forpagter af Baadfarten har opsagt sin aftale med kommunerne Lyngby-Taarbæk, Gladsaxe og Furesø.

Baadfarten har fra maj til september rutesejlads på Lyngby Sø, Bagsværd Sø, Furesøen og Vejlesø ligesom den har charterudlejning af sine seks både. Baadfartens personalegruppe er på lidt over 20 medarbejdere.

Strömmas kontrakt om Baadfarten gælder i første omgang i syv år.

Reelt er det Canal Tours, et datterselskab af Strömma Danmark, der overtager driften af Baadfarten. Strömma Danmark er del af den svenske sightseeing-operatør Strömma Turism & Sjöfart. Canal Tours 17 kanalbåde sejler i de københavnske kanaler og i selve havnen.

Omkring én mio. passagerer

”Året er gået rigtig godt for Strömma i Danmark. Vi har haft tæt på en mio. gæster. 75-80 pct. har sejlet med Canal Tours, resten bl.a. kørt i vores 17 sightseeingbusser,” siger Mads Olesen.