Turistattraktion slæbes i retten

800px-Graceland_RandersAmerikanske Elvis Presley Enterprises kræver nu, at Graceland Randers dropper betegnelsen Graceland – og kræver millioner i erstatning.

Da Henrik Knudsen i 2011 åbnede Graceland Randers, inspireret af Elvis Presleys bolig i Memphis i USA, var han opmærksom på, at brug af navnet Graceland skulle godkendes, og det blev det af Patent- og Varemærkestyrelsen den 14. april 2011, skriver Jyllands-Posten.

Der var ingen indvendinger fra Elvis Presley Enterprises, som havde frist til at komme med indvendinger. Men nu har EPE ændret opfattelse og har sagsøgt Henrik Knudsen for misbrug af varemærket Graceland.

Sagen kører i Sø- og Handelsretten den 13. og 14. januar i 2016, og man kræver øjeblikkeligt ophør med brug af navnet Graceland og 1,5 millioner kroner i erstatning.

Siden Graceland Randers åbnede, har flere personer, der var tæt på Elvis, besøgt stedet, og ingen har kritiseret brugen af navnet.

For at få sagen afgjort har Henrik Knudsen og hans advokat tilbudt et forlig, hvor Graceland Randers vil ændre navn.

 

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.