Turistattraktioner guld værd for Nordjylland

De fem såkaldte ’fyrtårne’ har tilsammen 1,5 millioner gæster, hvoraf 430.000 kommer netop på grund af ’fyrtårnene’. Deres gæster står hermed for 20% af det samlede antal overnatninger i Nordjylland.

 

Fårup Sommerland, Aalborg Zoo, Skallerup Klit Feriecenter, Nordsøen Oceanarium og Jesperhus er de fem fyrtårne i nordjysk turisme og undersøgelsen viser, at attraktionerne ikke alene i sig selv er stærke turistmagneter, men også vigtige for det øvrige turisterhverv.

 

Hvert år kommer 430.000 turister til de fem ’fyrtårne’. Heraf er 120.000 endagsturister, der går ene og alene efter en af de fem attraktioner, mens 310.000 er flerdagsturister med en eller flere af attraktionerne blandt de vigtigste grunde til at feriere på toppen af Jylland. Samlet bliver det til 1,5 millioner overnatninger – eller godt 20% af alle overnatninger i regionen.

 

Turisterne lægger mere end 650 millioner kroner i den nordjyske turistkasse hvert år. Et beløb, som udgør 7% af den samlede turismeomsætning i Nordjylland.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.