Turisterhvervet advarer mod at svække WoCo

københavn shoppingBUDGETROD: I et åbent brev til politikerne i Region Hovedstaden advarer bl.a. Bella Center, Københavns Lufthavne og Arp-Hansen Hotel Group ”mod amputering af hovedstadens turisme.” Advarslen kommer inden politikerne mødes i morgen for at drøfte konsekvenserne for Wonderful Copenhagens budgetrod ved Eurovision.

Over 50 aktører i hovedstadens turisterhverv har underskrevet opfordringen i det åbne brev – gruppen tæller også shoppingcentret Fisketorvet og stormagasinerne Illum og Magasin, samt Københavns 5-stjernede hoteller og mange andre. De advarer i initiativet fra Horesta mod at lade budgetunderskuddet ved Eurovision 2014 hæmme den fremtidige markedsføring af København ved at skære i bevillingerne til markedsføring af hovedstaden.

Konsekvensen kan blive betydelig nedgang i turismen, et stort tab af arbejdspladser og dyk i skatteindtægterne til kommunen. Medlemmerne af Hovedstadens Regionsråd skal tirsdag aften drøfte budgetunderskuddet i forbindelse med Eurovision 2014.

Allerede i dag, mandag, drøftes problematikken på bestyrelsesmøde i Wonderful Copenhagen, der i første omgang har fyret den underdirektør, der stod i spidsen for WoCo’s projektselskab bag melodi grand prix.

Horesta skriver, at frygten i erhvervet er, at Regionsrådet vil kræve, at WoCo skal afdrage milliongælden de kommende år i form af mindre bevillinger. Dermed vil der blive færre midler til markedsføring af hovedstaden.

”Med 48.000 arbejdspladser og omsætning på 33 milliarder kr. årligt er turisme et kerneerhverv for hovedstaden. Hvis politikerne amputerer den internationale markedsføring, vil vi blive sat mange år tilbage, og mange risikerer samtidig at miste deres job,” siger Horestas adm. direktør, Katia K. Østergaard og tilføjer: ”Turisterhvervet vil ikke forsvare budgetoverskridelsen ved Eurovision-arrangementet. Forløbet har været mere end beklageligt. Men vi opfordrer politikerne til at finde en løsning, som ikke vil medfører en endnu højere regning til skatteyderne.”

Hele det åbne brev og bl.a. listen af underskrivere kan ses på hjemmesiden: Horesta.dk. Blandt underskriverne er også Admiral Hotel, Comwell Hotels, Copenhagen Marriott, Hilton Copenhagen Airport, Jensens Bøfhus, Lyngby Storcenter og Wallmans i Cirkusbygningen.