Turistråd maner til besindighed

Direktøren for Grønlands Turist- og Erhvervsråd, Anders Stenbakken, opridser situationen overfor ekstrabladet.dk således:

”Der var 36 kajakroere fordelt i seks grupper i området mandag. En af grupperne blev overrasket af en storm og de kæntrede. De blev bjærget af lokale fiskere og er nu fløjet til Island”.

 

Af de resterende 30 roere var 15 i umiddelbar nærhed af de kæntrede og dem har man kontakt med og de er ikke i fare.

 

De sidste 15 roere har man ikke haft kontakt med, men de var ikke i det område, hvor stormen kom. De har nødudstyr, som aktiveres, hvis de falder i vandet. Og det er ikke sket. Man har normalt ikke kontakt med arrangørerne under turene, hvis der ikke opstår problemer.

Inspektionsskibet ‘Ejnar Mikkelsen’ er på vej til Scoresbysund for at eftersøge de 15 roere, som ifølge politiken.dk desuden bliver eftersøgt af et fly af typen Challenger.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.