Turistrekord i Aarhus

aarhus-turisme-ferie-danmark-800x513Trods trist vejr skrev juli i år sig ind i historien som den bedste måned nogensinde i Aarhus målt på antallet af turister.

Turismerekorderne ruller i den jyske hovedstad, som igen skriver historie. Nye tal fra Danmarks Statistik placerer juli 2015 som den måned, hvor flest gæster nogensinde har tjekket ind på et hotel i Aarhus. Således har hele 20 pct. flere besøgende i år valgt at tilbringe natten i Aarhus sammenlignet med juli 2014.

”Det er flotte tal, som bekræfter, at Aarhus for alvor har slået igennem som destination og varemærke – ikke mindst på det internationale marked,” siger Peer H. Kristensen, direktør i VisitAarhus.

En god del af forklaringen skal findes i flere udenlandske turister i Aarhus som sommerdestination. Hvor antallet af overnatninger i alt er steget fra 73.251 i 2014 til 88.093 i år, står de udenlandske gæster for 54 pct. af stigningen.

Målt alene på turister fra udlandet, når væksten op på 26 pct. i forhold til sidste år. Det er især nordmænd, svenskere, englændere, hollændere og amerikanere, der sender væksten i vejret ved at have tilbragt en eller flere nætter på hotel i det østjyske centrum.

Også campingpladserne klarede sig takket være internationale gæster pænt igennem sommeren. Hvor campingovernatninger på landsplan gik tilbage med 6 procent i juli, lykkedes det Aarhus at vokse 1 pct. totalt set, oplyser VisitAarhus og tilføjer: ”Den århusianske overnatningsvækst på 20 pct. ligger over landets samlede stigning, der for juli var 9 procent. Samtidig er Aarhus-tallene dobbelt så høje som væksten for hele Region Midtjylland.”

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.