TV-hold og turister kvæstet i vulkan-eksplosion

Lava og sten fløj om ørerne på blandt andet et TV-hold fra BBC og turister, da de blev fanget af en voldsom eksplosion på vulkanen Etna på Sicilien. Seks måtte indlægges.

Episoden betegnes af erfarne guider som den farligste i de seneste 30 år. De indlagte behandles for hovedskader og forbrændinger, snitsår og blå mærker, skriver videnskabsjournalist Rebecca Morelle på Twitter. Hun var selv blandt de journalister, der var til stede, da eksplosionen skete.

Der var 35 i området, da eksplosionen skete. Ud over holdet fra BBC var der 15 turister, guider og forskere. Eksplosionen skete torsdag eftermiddag, da damp fanget mellem lavaen og overfladen slap ud i en kraftig eksplosion og overdængede gruppen med kogende sten og damp.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.