Tv-serier tiltrækker museumsgæster

vikinger_ribe_vikingecenter_0De danske vikingemuseer har oplevet markante stigninger i antallet af besøgende – ikke mindst på grund af tv-serierne ’Vikings’ og ’The Last Kingdom’.

Roskilde Vikingeskibsmuseum har i år haft 12.000 flere besøgende end sidste år, og museumsinspektør Louise Kæmpe Henriksen er ikke i tvivl om, at de to tv-serier har med fremgangen at gøre: ”Vi oplever, at besøgende stiller spørgsmål, der relaterer sig direkte til serierne og gerne vil vide, om historien i ’Vikings’ er ægte eller ej”.

Vikingecenter Fyrkat i Hobro har også oplevet markant fremgang, og her handler spørgsmålene også ofte om serierne. De amerikanske krydstogtturister vil eksempelvis gerne vide mere om hovedpersonen i ’Vikings Ragnar Lothbroks, skriver dr.dk.

”Når vi fortæller dem, at han er en sagnfigur, og at de mange stednavne i serien aldrig har eksisteret, bliver de nærmest lidt småfornærmede”, fortæller museumsinspektør Anne Mette Gielsager Pedersen.

Også Moesgaard Museum og Ribe Vikingecenter oplyser, at de oplever stigende besøgstal: ”Jeg er ikke i tvivl om, at tv-serierne spiller en væsentlig rolle i den store interesse, der er for vikingetid og middelalder”, siger museumsinspektør på Moesgaard, Pauline Asingh.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.