Tyrkiet billigst

Spies  har bedt sine guider i nogle af de mest populære ferielande teste prisniveauet på madvarer, der i Danmark har nået nye højder, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

 

Guiderne ?k til opgave at indkøbe 22 velkendte dagligvarer, og ikke overraskende viser Tyrkiet sig som det billigste land i undersøgelsen med priser, der ligger 54 procent under, hvad der skal betales i et dansk supermarked.

 

Mere overraskende følger Spanien efter på andenpladsen med priser, som ligger 44 pct. under de danske.

 

»Det kommer sikkert bag på mange,« siger informationschef Torben Andersen fra Spies, »men det skyldes bl.a., at momsen på mad kun er syv pct., og at Kanarieøerne ikke har moms.«

  

Grækenland ligger også ?nt placeret med priser, der ligger 37 pct. under de danske. Det skyldes bl.a., at momsen på fødevarer blot er 9 pct. 

Skrevet af Hanne Aaen Lassen

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.