Tyrkiet Eksperten tæt på at klare frisag

tyrkiet-ekspertenMeget tyder på, at den tidligere ledelse i Tyrkiet Eksperten klarer frisag, efter rejsearrangøren sidste år gik konkurs med et krav på 70,8 millioner kroner.

Efter konkursen blev der stillet spørgsmålstegn ved, om alt var gået efter bogenved konkursen fra den ene dag til den anden. Derfor gav Rejsegarantifonden kurator midler til at gå til bunds konkursen. Blandt andet har et stort revisionsselskab ifølge Ekstra Bladets oplysninger bistået med at komme til bunds i sagen.

Ole Borch, advokat og partner hos Bech-Bruun, er kurator, og han har indtil nu ikke fundet forhold, der får ham til at gå videre med sagen til politiet. Derfor indstiller han nu til, at sagen lukkes i forbindelse med en kreditorskrivelse, han har sendt ud til dem, der mener at have penge til gode, skriver ekstrabladet.dk.

”Vi har hørt, at de skulle have store jordbesiddelser i Tyrkiet, men det har vi ikke kunnet finde noget, som underbygger. Derfor er de for os almindelige folk uden penge af betydning. Derfor bliver det lidt ligegyldigt, om man har et krav på 20 eller 50 millioner kroner, for de kan ikke betale uanset hvad”, siger Ole Borch.

Langt de fleste af de kunder, der blev ramt ved konkursen, er formentlig dækket af Rejsegarantifonden, som dermed er blandt de største kreditorer: ”Vi skal lige kigge det godt igennem og have drøftet, hvad vi gør”, siger Birgitte Fjeldhoff, direktør i Rejsegarantifonden.

Mens kuratoren ikke mener, at der er grundlag for en straffesag, mener han imidlertid, at den tidligere ledelse har et erstatningsansvar og burde indgå et forlig.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.