Tyrkisk selskab øger på København

SunExpress Boeing B737-800FLYSELSKABER: For en måned siden begyndte det tyrkiske-flyselskab, SunExpress, ejet af Lufthansa og Turkish Airlines, i al stilhed at flyve to gange om ugen mellem Tyrkiet og København – det blev en succes. Nu øges i højsæsonen til tre fly hver uge.

Selskabet indsætter sin tredje ugentlige afgang fra 27. juni til 19. august, oplyser Københavns Lufthavn til standby.dk. I forvejen flyver SunExpress hver torsdag og lørdag mellem de to byer.

”Vi glæder os over den ekstra ugentlige flyvning til Izmir, den næstmest efterspurgte tyrkiske destination fra København,” siger Københavns Lufthavns ruteudviklingschef, Ole Wieth Christensen og tilføjer: ”Den nye rute er endnu et godt eksempel på, at Københavns Lufthavns fokus på Tyrkiet fungerer. Hovedparten af passagererne på SunExpress ruten er ferierejsende. Men der er også et business potentiale, da flere europæiske selskaber er etableret i Izmir.”

SunExpres’ rute til Izmir er også godt nyt for de omkring 70.000 tyrkere, der er bosat i Danmark. Izmir er gateway til regionen Anatolien, som flertallet af tyrkerne i Danmark stammer fra.

SunExpress blev stiftet i 1989 som joint venture mellem Star Alliance-partnerne Turkish Airlines og Lufthansa. Selskabet har årligt ca. syv mio. passagerer til 93 charter- og rutedestinationer.

“SunExpress har i flere år været på det danske marked med fly til Antalya. Vi ser nu frem til at udvide markedet med ugentlige afgange fra København til Izmir,” siger selskabets driftsdirektør, Server Aydin.

SunExpress har 52 Boeing 737-800 og 10 Boeing 737-700 fly med en kapacitet på cirka 11.000 sæder. Ruten til København flyves med en B737-800.