Tysk flertal for Femernforbindelsen

Femern-portal-on-Lolland_fuld-storrelseEn majoritet af indbyggerne i den tyske delstat Schleswig-Holstein er positive med hensyn til en fast forbindelse mellem Lolland og Femern.

En undersøgelse, som FORSA Institute har foretaget for de to tyske aviser Kieler Nachrichten og Lübecker Nachrichten viser, at 51% er for- og 34% imod forbindelsen.

”Meningsmålingen giver det tavse flertal en stemme, og vi har brug for forbindelsen,” siger Schleswig-Holsteins transportminister, Reinhard Meyer, til Kieler Nachrichten.

Der har tidligere været skrevet om modstand mod projektet, særligt fra tysk side. I 2014 kom der blandt andet 3.000 indsigelser mod Femerntunnellen under en offentlig høring i Tyskland. Det er særligt miljøorganisationer og turisterhvervet på Femern, som er imod, skriver News Øresund.

 

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.