Tyske julemarkeder er på vej

WM_-_Wolfgang_Maxwitat_03_e0bac261f9Fra slutningen af november og frem til jul breder duften af glühwein, bratwurst og brændte mandler sig over hele Tyskland.

Julemarkedstraditionen går tilbage til det 14. århundrede. Op til jul fik håndværkere og næringsdrivende som kurve- og legetøjsmagere, smede, bagere og slagtere lov til at stille boder op på byens markedsplads eller ved kirken for at forsyne borgerne med vinterforråd, nyttige ting til husholdningen, søde sager og legetøj til børnene. Efterhånden udviklede disse endags-salgsmesser sig til de julemarkeder, vi kender i dag. Der er 2.500 af slagsen.

I 1384 nævnes Wenzelsmarkt i Bautzen i Sachsen første gang og er dermed formodentlig Tysklands ældste julemarked. Julemarkederne i München og Frankfurt daterer sig også tilbage til det 14. århundrede, mens Striezelmarkt i Dresden er fra 1434 og Christkindlesmarkt i Nürnberg fra 1628.

At de første julemarkeder i år starter mandag den 24. november, er ingen tilfældighed. Den evangeliske helligdag ’Totensonntag’ falder den sidste søndag før advent. Det er traditionelt en stille dag uden fest og farver, hvor man mindes de døde. Derfor starter julemarkederne som hovedregel tidligst mandagen efter. Enkelte er i gang før, men holder lukket 23. november.

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.