Tyskere og hollændere de bedste sommerhusturister

Det var i høj grad tyske turister, der bidrog til endnu et rekordår for feriehusudlejningen sidste år. Den endelige opgørelse for 2016 viser, at danske bureauer udlejede feriehuse i sammenlagt 625.100 uger – en stigning på 6% sammenlignet med 2015.

Fra 2013 til 2016 er der ifølge Danmarks Statistik kommet 22% flere udlejningsuger til. Tyske gæster tegner sig for de absolut fleste udlejningsuger med 426.900 uger i alt. De er gladest for huse langs kysterne, især Vestkysten af Jylland, men også Bornholm, Als og Lolland-Falster er vigtige områder for den tyske turisme.

Lige efter de tyske besøgende kommer de danske gæster med 135.200 uger og ddlejningerne til hollændere er steget med 20% siden 2015. Udlejningen til svenskere og nordmænd faldt til gengæld i 2016 med henholdsvis 6% og 4%, skriver business.dk.

Ifølge Danmarks Statistik kan stigningen i antal udlejningsuger hænge sammen med, at antallet af huse til rådighed er steget med 5% fra 2015 til 2016.

”Noget af det, som kan få endnu flere til at leje deres feriehuse ud, er et højere fradrag for udlejning”, siger Anne Fuglsang-Damsgaard Sina, der er politisk konsulent i Dansk Erhverv.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.