Tysklands femte besøgsrekord i træk

tyskland3.137.551 danske overnatninger i Tyskland – og over 75 millioner udenlandske overnatninger blev det til i 2014.

Nu foreligger det godkendte årsresultat for tysk incoming-turisme i 2014: Med 75,6 millioner overnatninger kom den internationale trafik til Tyskland ud med et rekordresultat for femte gang i træk. Ifølge Statistisches Bundesamt steg antallet af udenlandske overnatninger med 3,7 millioner i forhold til året før – svarende til 5,1%.

”Det fornemme resultat bekræfter, at vi nu befinder os i top-ligaen. Ifølge de seneste prognoser fra UNWTO vil den internationale trafik stige med 3-4% i år. Efter alt at dømme vil vi bidrage overgennemsnitligt til denne vækst. I 2020 er der mulighed for 80 millioner udenlandske overnatninger. I 2030 anser vi 121,5 millioner for realistisk“, siger Petra Hedorfer, CEO for Deutsche Zentrale für Tourismus (DZT).

Med 75% leverer Europa det største bidrag. Polen (+11,2%), Schweiz (+ 6,9%) og Storbritannien (+ 5,2%) var blandt topscorerne. Også Danmark lå flot i feltet. Alene i december tegnede danskerne sig for over 200.000 overnatninger – en stigning på 12,3% – og på årsbasis rundede de danske overnatninger for første gang tre millioner – en stigning på 5,9%. Hermed placerer Danmark sig lige efter Frankrig, kun adskilt af knap 80.000 overnatninger. Også de oversøiske markeder med De arabiske Golfstater (+ 20,6%), Kina (+ 17,2%) og USA (+ 5,0%) bidrog flot til den tyske turisme.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.