Uafbrudt togrejse på DR2

I 100-året for etableringen af jernbanestrækningen, blev den syv timer lange rejse filmet med fire kameraer. Ikke et minut er klippet ud, men der bliver dog budt på enkelte arkivoptagelser og interviews, når toget kører igennem de længste af de over 180 tunneller. Rejsen hører til blandt de smukkeste togture i verden, og går blandt andet over det smukke Hardanger-plateau i mere end 1.200 meters højde.

Da programmet blev vist på norsk tv i slutningen af 2009 så 1,2 millioner nordmænd med på hele eller dele af filmen. Turen begynder søndag morgen den 5. september klokken 7.40 og bliver sendt uafbrudt til klokken 15.00 på DR2.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.