Udbrud i Eyjafjallajokull overstået

Islands turisme kan drage et lettelsens suk, for nu kan flyvningerne til Island vende tilbage til normale tilstande, og sommerturene i Island kan begynde uden trusler fra vulkaner.

 

Nu mødes frivillige og en mængde organisationer som Islands Røde Kors, redningskorpsenes forbund, Ice-Sar og jeepejerforbundet for at hjælpe til med at rense resterne af vulkansk aske op fra gårdene omkring gletsjeren. Det er en gestus fra den islandske befolkning til deres medborgere.

 

Trods den omfattende lukning af luftrummet på grund af askeskyer, har vulkanen aldrig udgjort nogen alvorlig trussel. Ifølge den førende islandske geolog Ari Trausti Guðmundsson var det i virkeligheden kun den ene procent af befolkningen, der boede op til vulkanen, som blev berørt og måtte kæmpe for at beskytte deres gårde. Intet menneske har lidt skade.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.