Udbuddet af sommerhuse stiger

Der er meget at vælge mellem for de mange, der drømmer om at blive sommerhusejere. Det samlede udbud er steget 5,4% siden marts, og især Region Hovedstaden og Region Sjælland har mange salgsemner. Her lyder stigningen på 8,4% og 7,2%.

Der er over 12.400 sommerhuse til salg i Danmark, og udbuddet er stigende i hele landet. Særligt nye boliger booster tallene. Alene i marts og april blev der sat 3.462 nye sommerhuse til salg – 28% af det samlede udbud.

“Spydspidsen er traditionelt årets tredje måned, men det lader til, at april næsten har udlignet i år, og årsagen kan meget vel være, at påsken faldt sent. Helligdagene giver potentielle købere god tid til at orientere sig, og for at boligerne skal se så friske ud som muligt, vælger mange sælgere at udbyde lige inden påske,” siger Birgit Daetz, kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

En markør, der kan vise sig afgørende for udviklingen på sommerhusmarkedet, er Folketingets nye regel om øget lånegrænse for realkreditbelåning fra 60 til 75%. Reglen trådte i kraft mandag den 1. maj.

“Vi forventer, at det vil kunne ses ganske tydeligt i salgstallene hen over sommeren og efteråret. De danskere der blot mangler den sidste smule luft i økonomien, bliver tilgodeset af reglen,” siger Birgit Daetz.