Uddannelse til kontroltårn og droner i Danmark

Hans Christian Andersen Airport i Odense bliver omdrejningspunkt for Danmarks droneskole og uddannelsessted for personale til kontroltårnene for danske såvel som udenlandske kunder.

Det sker når luftfartsvirksomheden Integra åbner Integra Aviation Academys uddannelsescenter i lufthavnen for AFIS-operatører (Aerodrome Flight Information Service), der bliver Danmarks eneste, ligesom droneskolen bliver den mest avancerede i Danmark. Med 30 års erfaring søsætter Integra deres todelte uddannelsescenter for at imødekomme behovet for AFIS-operatører og dronepiloter.

Michael Thorsen, CEO i Integra: ”Der er et stigende behov for en AFIS-skole til danske og udenlandske lufthavne, ligesom vi ser øget potentiale og markant vækst på dronemarkedet. Derfor udbygger vi med oprettelse af vores uddannelsescenter i HCA Airport”.

AFIS-skolen i Odense vil uddanne operatører så det bliver muligt for såvel danske som udenlandske lufthavne at sende deres personale på vedligeholdelses- og videreuddannelseskurser i et moderne træningscenter.

“På grund af harmoniseringen af AFIS på internationalt plan, vil der automatisk komme være efterspørgsel på uddannelser og kurser. Med den centrale placering i landet, de unikke faciliteter og gode muligheder for at ekspandere er lufthavnen ideel,” siger Michael Thorsen.

Droneskolen forventer uddannelses- og kursusaktiviteter for omkring 300 dronepiloter næste år, hvor de vil gennemgå omfattende træning. Integra har købt UAS Test Center Denmarks dronekursus, som vil blive videreført med samme høje kvalitet og professionalisme. Den nuværende teoridel af droneuddannelsen bliver forfinet i form af dybere teori. Derudover tilbydes flyvning med fastvingede droner, natflyvning og specialkurser.

Ud over skoleaktiviteterne igangsætter Integra et omfattende projekt for overvågning af den grønlandske natur ved hjælp af avanceret droneteknologi. Her får dronetestcenteret i Odense en central rolle, når Integra flytter sin flåde af store, fastvingede droner til centret fra januar 2017.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.