Uddannelse til kontroltårn og droner i Danmark

Hans Christian Andersen Airport i Odense bliver omdrejningspunkt for Danmarks droneskole og uddannelsessted for personale til kontroltårnene for danske såvel som udenlandske kunder.

Det sker når luftfartsvirksomheden Integra åbner Integra Aviation Academys uddannelsescenter i lufthavnen for AFIS-operatører (Aerodrome Flight Information Service), der bliver Danmarks eneste, ligesom droneskolen bliver den mest avancerede i Danmark. Med 30 års erfaring søsætter Integra deres todelte uddannelsescenter for at imødekomme behovet for AFIS-operatører og dronepiloter.

Michael Thorsen, CEO i Integra: ”Der er et stigende behov for en AFIS-skole til danske og udenlandske lufthavne, ligesom vi ser øget potentiale og markant vækst på dronemarkedet. Derfor udbygger vi med oprettelse af vores uddannelsescenter i HCA Airport”.

AFIS-skolen i Odense vil uddanne operatører så det bliver muligt for såvel danske som udenlandske lufthavne at sende deres personale på vedligeholdelses- og videreuddannelseskurser i et moderne træningscenter.

“På grund af harmoniseringen af AFIS på internationalt plan, vil der automatisk komme være efterspørgsel på uddannelser og kurser. Med den centrale placering i landet, de unikke faciliteter og gode muligheder for at ekspandere er lufthavnen ideel,” siger Michael Thorsen.

Droneskolen forventer uddannelses- og kursusaktiviteter for omkring 300 dronepiloter næste år, hvor de vil gennemgå omfattende træning. Integra har købt UAS Test Center Denmarks dronekursus, som vil blive videreført med samme høje kvalitet og professionalisme. Den nuværende teoridel af droneuddannelsen bliver forfinet i form af dybere teori. Derudover tilbydes flyvning med fastvingede droner, natflyvning og specialkurser.

Ud over skoleaktiviteterne igangsætter Integra et omfattende projekt for overvågning af den grønlandske natur ved hjælp af avanceret droneteknologi. Her får dronetestcenteret i Odense en central rolle, når Integra flytter sin flåde af store, fastvingede droner til centret fra januar 2017.

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.